Якщо ви хочете, щоб ваша картопля була ідеально хрумкою зовні та ніжною всередині, спробуйте цей простий, але ефективний метод запікання.
Опитані кухарі надали однакову рекомендацію.
Шеф-кухарі поділилися секретом приготування ідеально хрусткої запеченої картоплі, повідомляє simplyrecipes.com.
"Багато хто каже, що талант шеф-кухаря можна оцінити за тим, як він готує омлет, але я думаю, що набагато більше про нього розповість те, як він готує картоплю. Картопля - це чистий аркуш, на якому шеф-кухар може проявити свою кулінарну творчість і технічні навички. Найкращі шеф-кухарі вміють робити просту картоплю неземною - хрусткою, але й ніжною та ідеально приправленою", - йдеться в публікації.
Повідомляється, що усі кулінари, які брали участь у опитуванні, одностайно порадили перед запіканням картоплю спочатку відварити.
"Починаю з того, що відварюю молоду картоплю до м'якості, потім швидко занурюю в крижану воду, щоб зупинити подальше приготування, а після цього ретельно обсушую," - поділився рецептом кухар Вілл.
Після цього він приправляє картоплю оливковою олією, сіллю і чорним перцем і запікає при температурі 230 °С до "красивої хрусткої, золотисто-коричневої скоринки".
Ще один кухар, Пітер, зазначив, що попереднє відварювання картоплі перед запіканням може здаватися зайвим, але це важливий етап: "Коли ви пропарюєте картоплю у підсоленій воді близько п'яти хвилин, це допомагає її розм'якшити, видалити зайвий крохмаль і скоротити час запікання".
"Цей спосіб забезпечує бездоганну комбінацію хрусткості та ніжності в кожному шматочку, перетворюючи їх на ідеальний гарнір до будь-якої страви," - зазначив шеф-кухар Дерек.
Навіть досвідчені кухарі рекомендують перед запіканням ретельно струсити або злегка роздавити картоплю.
Нагадаємо, що раніше УНІАН ділився рецептом приготування соковитих курячих котлет без використання хліба, яєць і готового фаршу.