Пісочний пиріг з персиками та з невеликою кількістю основи: швидкий рецепт за кілька хвилин!


Цей легкий та ароматний пиріг із персиками сподобається тим, хто не любить пироги з великою кількістю тесту.

Фудекспертка Світлана Левицька, також відома як авторка кулінарного блогу в Instagram, поділилася секретами, як легко приготувати смачний і солодкий пиріг без зайвих зусиль.

Легке пісочне тісто гармонійно доповнюється соковитою фруктовою начинкою, формуючи ідеальну симфонію смаку без надмірної кількості тіста.

Змішайте борошно з холодною олією, цукровою пудрою та сіллю, перетворюючи все в крихку масу. Для зручності можна натерти масло на великій тертці прямо в борошняну суміш. Додайте воду та замісіть тісто. Розділіть його на дві частини, загорніть у плівку й покладіть у холодильник. Таке тісто також можна заморожувати, якщо плануєте приготування заздалегідь.

Для фарширования:

Персики очистити від шкірки та кісточок, нарізати. Змішати з цукром, крохмалем, лимонним соком, корицею та ваніллю.

Розкатайте одну половину тіста та викладіть її у форму. Зверху розмістіть начинку. Іншу частину тіста розкачайте та наріжте на смужки шириною приблизно 1,5-2 см. Укладайте смужки на пиріг, переплітаючи їх між собою.

Змастити верх пирога яєчним жовтком і посипати цукром. Випікати при 180 °C близько години. Пиріг подавати повністю остиглим.

Ось оригінальний рецепт простого пирога на основі йогурту від лауреатки "Майстер Шеф": неймовірно смачно і легко у приготуванні!

Замість котлет: рецепт картопляних дерунів із куркою.

Related posts